AKTUELNO

Gosti NOVOG JUTRA prelistavali su naslovne strane dnevnih novina i komentarisali aktuelne političke vesti.

Govoreći o "obaveštajnim igrama" oko Srbije, Ratko Dmitrović, direktor TV RAS kaže da Amerikanci kontrolišu ovaj prostor, a sastanak predsednika Srbije sa ruskim obaveštajcem nosi "određeni značaj" budući da je objavljeno javno.

- Postoji poruka, možemo da nagađamo koja - kaže Dmitrović za "Novo jutro".

Foto: TV Pink

Milan Jovanović, koordinator medijske mreže Antidot, kaže da je iznenađen jer je prvi izveštaj sa sastanka predsednika Vučića i Nariškina objavio TASS, pa tek onda naši mediji.

Foto: TV Pink

- Antidot je juče napravio okrugli sto na kojem smo razgovarali o spoljašnjim uticajima na medijske interpretacije bezbednosnih prilika na Zapadnom Balkanu. Imali smo istaknute goste, novinare iz regiona i došli smo do zaključka da je ruski pokušaj medijskog uticaja izrazitiji na Zapadni Balkan, nego uticaj EU - kaže Jovanović, dodajući da je uticaj amerike izrazitiji na jugu Srbije.

Komentarišući američke "nove i lepe rakete" i napad na Siriju, Dmitrović smatra da je sve izrežirano.

Foto: TV Pink

- Amerikanci su izgubili obraz, pa su seli sa Rusima i dogovorili se da izlažu. Ništa im ne verujem i to je kolosalna laž. Ne znam ni za te nove i lepe rakete, verovatno ni Lazanski ne zna - kaže Dmitrović.

Komentarišući Haradinajeve reči, Dmitrović kaže da je premijer tzv. Kosova priznao da Kosovo nema spoljnu politiku i da ona zavisi od Amerike.

On podseća da Albance ne zanima ni primena Briselskog sporazuma jer imaju "jaka leđa" - Amerikance, koji im dopuštaju da ne ispunjavaju svoje zahteve.

- Ne zanima ih bilo kakav dogovor i ničime nas nisu obavezali da im verujemo - kaže Dmitrović.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Gosti

#Novo jutro

'